Een Harde Pil Om Te Slikken: Stigma’s Rond Anticonceptie In Egypte



Uit één onderzoek bleek bijvoorbeeld dat respectievelijk 57% en 52% van de Egyptenaren in de steden en op het platteland geloofden dat het gebruik van orale anticonceptiepillen aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich meebracht (15). De meest voorkomende mythen waren dat anticonceptiepillen ernstige hoofdpijn veroorzaken (86% op het platteland en 95% in stedelijke gemeenschappen), bloedarmoede (55% en 53%), onvruchtbaarheid (20% en 37%), borstkanker (21% en 16%). Totdat moderne anticonceptiemiddelen werden uitgevonden, vertrouwden vrouwen op allerlei oude anticonceptiemethoden die inconsistente resultaten hadden.

  • Maar ze waren een van de eerste oude culturen die met succes geboortebeperkingsmethoden toepasten.
  • De baanbrekende scheikundige, die op 30 januari op 91-jarige leeftijd stierf aan complicaties als gevolg van lever- en botkanker, werd de vader van de anticonceptiepil genoemd nadat hij het belangrijkste ingrediënt in orale anticonceptiva had gecreëerd.
  • Het leven voor de Egyptenaar was heilig, maar het lijkt erop dat het leven voor hen pas begon toen een vrouw beviel.


Tot het einde van de 19e en 20e eeuw gebruikten mensen allerlei zelfgemaakte oude anticonceptiemethoden om zwangerschap te voorkomen. De campagne, die in februari werd gelanceerd om het religieuze discours tegen geboortebeperking aan te pakken, werd gepubliceerd in een reeks berichten op Facebook en Twitter. Dar al Ifta, een van de meest prominente islamitische adviesorganen in Egypte, beweert dat “de controle op de geboorte of de regulering ervan niet in strijd is met de wil van God”, en dat “alle wettelijke uitspraken uit de Koran en de Soennah geen teksten bevatten die de geboorte verbieden. Volgens een fatwa die op hun officiële website is uitgevaardigd, werd ‘azl, algemeen bekend als de terugtrekkings- of terugtrekkingsmethode, uitgevoerd in de tijd van de profeet Mohammed en is dit toegestaan ​​volgens de Koran.

De Houding Van De Oude Egyptenaren Tegenover Het Leven



Dar al Ifta acht moderne anticonceptiemethoden hiermee vergelijkbaar en daarom acceptabel. Soortgelijke onjuiste voorstellingen zijn belangrijke belemmeringen geweest voor het gebruik van spiraaltjes in andere lage- en middeninkomenslanden (7,8,24). Mythen en misvattingen over voorbehoedmiddelen komen veel voor in achtergestelde gebieden en in gemeenschappen met lage en middeninkomens (4,6–8,11,12). In Egypte, vooral op het platteland, hebben armoede, analfabetisme en misplaatste religieuze overtuigingen een cultuur en omgeving gecreëerd die sinds de introductie ervan in 1967 hebben bijgedragen aan de verspreiding van verkeerde informatie over moderne anticonceptiva (13,14). De gekoesterde oude papyri bieden een kijkje in het begrip van algemene concepten en praktijken in het oude Egypte. De gynaecologische papyrus van Kahun en andere teksten onthullen de tradities van voortplanting, conceptie en bevalling. Vaak is de reden voor de toenmalige gemeenschappelijke tradities gebaseerd op medische kennis van de vrouwelijke anatomie en fysiologie tijdens de zwangerschap.



Van de ooit en huidige gebruikers van voorbehoedmiddelen meldden respectievelijk 137 (12,3%) en 100 (15,5%) geen misleidende overtuigingen, terwijl alle vrouwen die nog nooit voorbehoedmiddelen hadden gebruikt (96, 100%) aangaven een of meer mythes over voorbehoedmiddelen te geloven. De 96 nooit-gebruikers hadden een hoger gemiddeld aantal gewenste kinderen (3,7 kinderen) vergeleken met ooit-anticonceptie-gebruikers (3,3 kinderen).

Het Oude Mesopotamië



Vrouwen met een lager opleidingsniveau gaven ook de voorkeur aan traditionele gezondheidszorgpraktijken boven moderne, en de perceptie van dergelijke moderne methoden werd beïnvloed door twijfels over de veiligheid ervan. Er werden gegevens verzameld over de sociodemografische kenmerken van de deelnemers, de reproductieve geschiedenis, het ooit en huidig ​​gebruik van moderne en traditionele anticonceptiemethoden en het geloof in zeven mythen over moderne anticonceptiva met behulp van een gestructureerde interviewvragenlijst in het Arabisch (4). We hebben de betrouwbaarheid van de vragenlijst getest in een pilotstudie onder 50 vrouwen. 5,9), hun effect op ongecontroleerde vruchtbaarheidscijfers en het daaruit voortvloeiende verbeterde gezinswelzijn (5,9). Helaas duidt de hoge prevalentie van anticonceptiemythen in Opper-Egypte op een slechtere gezondheidsstatus, hoge vruchtbaarheidscijfers en andere nadelige effecten op het gezin van de door ons bestudeerde vrouwen (7,8). Verder onderzoek naar deze effecten is nodig, vooral omdat de vrouwen met verkeerde opvattingen over anticonceptie doorgaans een groter aantal kinderen wilden. Bovendien concentreerden die eerdere onderzoeken zich alleen op misvattingen over orale anticonceptiepillen.



Het leven voor de Egyptenaar was heilig, maar het lijkt erop dat het leven voor hen pas begon toen een vrouw beviel. Het is in deze tijd dat de Egyptenaren de overtuiging verdedigden dat het lichaam een ​​vat van de goden was dat bewaard moest worden totdat het het hiernamaals bereikte.
adam and eve petite private pleasure wand green
stretchy clear metallic beaded cock love ring
happy ending rinse and repeat mouth stroker